Apa2 aje dalam page ini
Jika engkau memandang segalanya dari Allah, yang menimpakan ujian, yang menjadikan sakit mu, yang membuatkan keinginan mu terhalang, serta menyusahkan hidup mu, pasti Dia akan damaikan hati mu kerana masakan Allah sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia-sia. Bukan Allah tidak tahu deritanya hidup mu, retaknya hati mu, tetapi itulah yang Dia mahu kerana Dia tahu hati yang sebeginilah yang selalunya lebih lunak dan mudah untuk dekat dan akrab dengan-Nya. Ya Allah, jadikanlah aku penyabar dan bersabar dengan setiap dugaan Mu.... Ya Allah, bantulah aku untuk mengingati-Mu... bersyukur kepada-Mu dan beribadat dengan baik kepada-Mu...amin ya Rabbal-'alamin...
"Erti hidup pada memberi..."
Thursday, May 31, 2012
Monday, May 21, 2012
Friday, May 18, 2012
Ogeechee Bear
Blob Bunny tiga sekawan.
Friday, May 11, 2012
Sudah cukup sudah
Layan aje lah... sudah cukup sudah. pergi main jauh-jauh...syiuuhhh syyiiuuuhhhh...
Thursday, May 10, 2012
Spageti Carbonara Itali.
Bahan-bahan:
1 bungkus spageti, direbus.
1 biji bawang besar, dipotong dadu.
4 ulas bawang putih, dicincang.
10 batang sosej ayam, dipotong dadu.
1/2 sudu makan serbuk pati ayam.
2-3 sudu makan mentega.
1 sudu makan serbuk lada hitam (ikut rasa).
5 biji kuning telur.
Keju parmesan, diparut.
1/2 cawan air.
Garam secukup rasa (jika perlu).
Cara membuatnya:
1. Panaskan kuali yang tidak melekat dan masukkan mentega. tumis sosej, bawang besar dan bawang putih.
2. Masukkan air dan serbuk ayam dan kacau rata. Masukkan spaghetti dan kacau rata lagi.
3. Tutup api dan masukkan kuning telur sambil dikacau. Pasang api semula untuk beberapa saat saja dan padamkan.
4. Masukkan keju dan kacau sampai pekat. Spaghetti ini tidak berkuah. tabur lagi keju itu apabila mahu dihidangkan.
*selamat mencuba...:)
1 bungkus spageti, direbus.
1 biji bawang besar, dipotong dadu.
4 ulas bawang putih, dicincang.
10 batang sosej ayam, dipotong dadu.
1/2 sudu makan serbuk pati ayam.
2-3 sudu makan mentega.
1 sudu makan serbuk lada hitam (ikut rasa).
5 biji kuning telur.
Keju parmesan, diparut.
1/2 cawan air.
Garam secukup rasa (jika perlu).
Cara membuatnya:
1. Panaskan kuali yang tidak melekat dan masukkan mentega. tumis sosej, bawang besar dan bawang putih.
2. Masukkan air dan serbuk ayam dan kacau rata. Masukkan spaghetti dan kacau rata lagi.
3. Tutup api dan masukkan kuning telur sambil dikacau. Pasang api semula untuk beberapa saat saja dan padamkan.
4. Masukkan keju dan kacau sampai pekat. Spaghetti ini tidak berkuah. tabur lagi keju itu apabila mahu dihidangkan.
*selamat mencuba...:)
Subscribe to:
Posts (Atom)