Apa2 aje dalam page ini

I Follow...

Jika engkau memandang segalanya dari Allah, yang menimpakan ujian, yang menjadikan sakit mu, yang membuatkan keinginan mu terhalang, serta menyusahkan hidup mu, pasti Dia akan damaikan hati mu kerana masakan Allah sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia-sia. Bukan Allah tidak tahu deritanya hidup mu, retaknya hati mu, tetapi itulah yang Dia mahu kerana Dia tahu hati yang sebeginilah yang selalunya lebih lunak dan mudah untuk dekat dan akrab dengan-Nya. Ya Allah, jadikanlah aku penyabar dan bersabar dengan setiap dugaan Mu.... Ya Allah, bantulah aku untuk mengingati-Mu... bersyukur kepada-Mu dan beribadat dengan baik kepada-Mu...amin ya Rabbal-'alamin...
"Erti hidup pada memberi..."

Sabtu, 23 Mei 2015

Nilai syukur

Nikmat Allah yang mana lagi yang kamu ingin dustakan?

Wahai Allah, Engkau tetapkan lah iman ku.
Jadikan aku insan yang sentiasa bersyukur dengan setiap nikmat dan rezeki yang Engkau kurniakan kepada ku.

Walau susah walau senang, walau sedih walau gembira, Engkau peluklah aku dengan kasih sayang dan redha Mu...aamiin.

Selasa, 12 Mei 2015

Instinct seorang Sahabat.


Petang semalam saya ada call sahabat ni, just tanya khabar dia. 
Sembang-sembang biasa tanya hal kerja dia tanya khabar anak-anak dia.

Pagi ni, dia call saya bagi kata-kata semangat. Bunyiknye seolah-olah saya ni sedang bersedih tahap kronik tujuh petala langit tujuh petala bumi. 

Tiba-tiba saya konfius sekejap. 
Saya bagitahu dia, saya OK dan saya tanya dia, awak salah call orang ke..sambil gelak-gelak.

Katanya, masa saya call dia petang semalam dia dapat rasa nada kesedihan dalam suara saya. Tidak perlu sembunyi katanya setiap lenggok bicara dan perbuatan dia dapat baca. 

Sambil gelak drakula saya melawak 'aikk, sejak bila sahabat saya ni ganti tempat Nujum Pak Belalang?' Sejak bila pandai Scan jiwa raga orang ni?'
Bla bla bla...

Antara nasihat dia yang masih 'krik krik krik' lagi ditepi telinga pagi ni..
1. Jangan patah semangat, jangan cepat putus asa.
2. Jangan lupa Allah, sebab Allah sayang saya
3. Pilih kawan yang baik baik yang boleh buat saya happy, jangan sedih-sedih.
4. Berlapang dada dan maafkan orang yang menganiaya...dan setengah dozen lagi nasihat saya tak larat nak taip..

Walaupun dah jarang berjumpa sebab masing-masing sibuk dengan tanggungjawab, tapi bila dah akrab seorang sahabat akan sentiasa mendoakan kebahagiaan dan kebaikan untuk sahabat dia. Alamak..sedih pulak tetiba dengan sahabat ni. Sedih sebab terharuuu.



Tak lama lagi dah nak puasa, dah nak rayer.
Kan best kalau sahur & berbuka ada pembantu peribadi?
Nak harga DISKAUN cepatlah PM smile emoticon
www.kedaicowaysue.blogspot.com



Sabtu, 4 April 2015

Memori Gerhana Bulan

SubhanAllah.

Maha Suci Allah.

Cantik sungguh ciptaan Allah ini, Gerhana Bulan.

Teringat zaman dahulu kala, ketika zaman jadi budak sekolah menengah. Selalunya Raja Sue akan tidur awal, kemudian bangun semula waktu dinihari untuk ulangkaji mata pelajaran.

Kalau kebetulan malam tu ada gerhana bulan atau bulan mengambang penuh atau apa-apa je pasal bulan, Raja Sue akan bertenggek di beranda rumah sambil merenung bulan yang sedang mengambang sambil berfikir tentang kebesaran Allah SWT. Ada juga terfikirkan tentang putera bulan hahaha.

Merenung bulan sampailah bulan mengambang tu hilang dari pandangan.
Kalau waktu tengah kusyuk merenung bulan tu, tiba-tiba muncul mambang taring panjang sejengkal agak-agak selamber jer kot Raja Sue say "hai mambang, ko pun nak merenung bulan jugak?? 
Ko tak buat keje part time ke malam ni?? Huahaha berani!!

Bestnya kan kalau boleh kembali ke zaman remaja dahulu kala hehe.
.
.
Oh bulan mengambang!
.
.
#RajaSue
#KualaLumpur
#AllahMahaAgung

Khamis, 26 Jun 2014

Closing day Coway




Cerita Closing day 25hb Jun 2014 kelmarin.

Punyalah ramai orang. Terbeliak biji mata menengoknya.
Tahniah kepada mereka-mereka yang telah membuat keputusan untuk memasang produk coway dirumah. 
1 rumah, 1 penapis air minuman Coway & 1 penapis udara Coway!
Anda senang dan maintain sihat saya tumpang gembira. 

Kini semakin ramai rakyat Malaysia yang percaya dan yakin dengan kelebihan dan kebaikan produk penapis air & penapis udara Coway dalam membantu mereka mendapatkan air & udara yang bersih dan berkualiti untuk kegunaan seisi keluarga.

Kami Authorized Health Planner Coway merasa sangat bangga kerana dapat membantu menyelesaikan masalah anda. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada yang dah submit order. 
Kepada yang belum pasang dan bercadang untuk upgrade kualiti air minuman & kualiti udara didalam rumah anda sila hubungi Kedai Coway Sue...

Call/sms/whatsapp @ 011-11796164
Kedai Coway Sue
Sedia membantu anda sepenuh hati
Sila klik disini







Ahad, 15 Jun 2014

Aku tidak memilih untuk menjadi seorang insan biasa.

Aku tidak memilih untuk menjadi seorang insan biasa,
Memang hakku untuk memilih menjadi luarbiasa,
Kini aku mencari-cari peluang, bukan perlindungan.

Aku tidak rela menjadi warga yang terkongkong,
Rendah diri dan dipelihara oleh keadaan,
Aku hendak mengambil risiko yang terkira,
Untuk berimpian dan membina,
Untuk gagal dan berjaya.

Aku enggan menukar perangsangan untuk sebarang sumbangan,
Aku menyahut cabaran hidup daripada sumbangan,
Aku menyahut cabaran hidup daripada kewujudan yang terjamin.

Kenikmatan untuk mencapai sesuatu bukan utopia yang basi,
Aku tidak akan menjualkan kebebasan untuk menerima kebajikan,
Tidak juga maruahku hanya untuk hidup menerima,
Aku tidak akan tunduk pada sebarang “tuan” dan ancaman.

Adalah memang warisanku untuk berdiri teguh,
Bangga dan tidak kenal erti takut,
Untuk berfikir dan bertindak atas diri sendiri,
Untuk menggunakan hasil-hasil usaha yang telah kujayakan.

Menghadapi dunia ini dengan megah,
Lalu berkata “inilah yang telah kulakukan”,
Segalanya ini adalah ERTI SEORANG INSAN.







Cari Blog di sini

Memuatkan ...

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...